Općina Biskupija, Orlić, Trg Ivana Meštrovića 2, tel/fax: 022 660 332, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   

Poziv na Sajam razmjene odjeće

Udruga Naše Ognjište poziva sve zainteresirane građane da se prijave na Sajam razmjene odjeće koji će se održati u Udruzi Naše ognjište u Biskupiji.

Adresa, Meštrovićeva 2, Orlić, Biskupija. Dana 27.03.2024. g., srijeda, s početkom u 17 h.

Sajam razmjene organizira se u sklopu projekta "Ne dvoji, odvoji i ponovno upotrijebi" koje financiraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Općina Biskupija.

Na sajmu će se građanima darovati još "nosiva" odjeća prikupljena na akcijama prikupljanja, te će građani između sebe moći razmjenjivati odjeću.

Svrha održavanja sajma razmjene je razvijanje svijesti kod građana o važnosti kruženja predmeta, odnosno o važnosti sprječavanja otpada i ponovne uporabe.

Prijave sudjelovanja na sajmu na telefon: 095 538 0536 i putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Dođite, razmjenjujte, pronađite nešto za sebe!

Više o događaju možete pročitati OVDJE.

Poziv na okrugli stol "Važnost volonterstva" u sklopu programa "Volonterski centar Krka - Kreni Ravno Ka Aktivizmu"

Ovim putem Vas pozivamo na okrugli stol na temu "Važnost volonterstva" koji će se održati povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, dana 5. prosinca 2023. (utorak) s početkom u 13:00 sati, u dvorani Studentskog doma fra Luje Maruna, u Kninu, Krešimirova 22.

Ekološka udruga "Krka" Knin održava okrugli stol u sklopu programa "Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu" povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera i dobrobiti volonterskog rada i njegovog doprinosa razvoju lokalne zajednice.

Cilj održavanja okruglog stola je razmjena znanja, iskustva i primjera dobre prakse te poticanje suradnje za razvoj volonterstva.

Na okruglom stolu će se prezentirati rezultati provedenog istraživanja o razvoju i unaprjeđenju volonterizma na području Šibensko-kninske županije.

Radujemo se vašem dolasku!

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. POZIV 288 KB PDF

Poziv/Obavijest za korisnike namjenskih subvencija u svrhu sprječavanja šteta od divljači

U cilju smanjivanja ekonomskih gubitaka u poljoprivredi sprječavanjem šteta od divljači pozivamo lovoovlaštenike zajedničkih i državnih lovišta, fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije na području Šibensko-kninske županije da se prijave na novu programsku mjeru i to: sufinanciranje zaštitnih sredstava - električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (pletivo/mreža) za sprječavanja šteta od divljači na trajnim nasadima, usjevima i povrtlarskim kulturama.

Prijaviti se možete putem Javnog natječaja za subvencioniranje projekata razvoja lovstva na području Šibensko-kninske županije u 2023. godini koji je raspisan 21. lipnja 2023. godine te sa svim potrebnim informacijama i dokumentacijom objavljen na službenoj stranici Šibensko-kninske županije: https://www.sibensko-kninska-zupanija.hr .

Prijave se mogu dostaviti preporučenom poštom, osobno ili elektroničkim putem najkasnije do 30. rujna ove godine.

POVEZNICE