Općina Biskupija, Orlić, Trg Ivana Meštrovića 2, tel/fax: 022 660 332, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • Naslovnica
  • Novosti
  • Uspostava Tima za sprječavanje nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na širem području Grada Knina

Uspostava Tima za sprječavanje nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na širem području Grada Knina

Temeljem Sporazuma o međuresornoj suradnji koji su potpisali Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo hrvatskih branitelja, Policijska postaja (PP) Knin je inicirala formiranje tima za sprečavanje nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na području svoga djelovanja - Grad Knin, općine Biskupija, Ervenik, Kistanje, Kijevo i Civljane.

Konstitutivni sastanak Tima PP Knin se održao 15.06.2020. u Policijskoj postaji Knin, a prisustvovali su mu predstavnici: Policijske postaje Knin, Srednje strukovne škole Kralja Zvonimira Knin, Srednje škole Lovre Montija, Osnovne škole Domovinske zahvalnosti, Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Knin, Dječjeg vrtića Cvrčak Knin, Doma zdravlja Knin, Zavoda za hitnu medicinu Šibensko – kninske županije / Ispostave Knin, Centra za socijalnu skrb Knin, Probacijskog ureda Zadar i udruge ZvoniMir Knin.

Predmet i svrha međuresorne suradnje, odnosno nužnost sustavne suradnje organizirane na ovaj način, je razmjena saznanja o rizičnim i opasnim okolnostima ili stanjima koja mogu dovesti do ugrožavanja života i sigurnosti građana, posebno rizičnim situacijama prijetnji, nasilja u obitelji, kaznenopravne zaštite djece i ranjivih skupina.

Tim PP-a Knin rukovodit će se načelom žurnosti i prevencije potencijalnih opasnosti po život i sigurnost građana, prepoznavanjem rizičnih čimbenika za razvoj nasilničkog ponašanja i ranom intervencijom. Ujedno je uloga sudionika tima predlaganje strategije i načina međuresornog rješavanja uočenih problema.

Tim PP-a Knin je prvi takav osnovan u Šibensko – kninskoj županiji, a ZvoniMir je, među sudionicima, jedina udruga članica koja kroz svoj mandat ima organiziran stručni tim za pružanje podrške i osnaživanje žrtava nasilja.

POVEZNICE