Općina Biskupija, Orlić, Trg Ivana Meštrovića 2, tel/fax: 022 660 332, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   

Godinu dana pružanja usluga na projektu „Zaželi“

Okruglim stolom, održanim 30. svibnja 2019. godine obilježena je godina dana pružanja usluga krajnjim korisnicima od strane 40 gerontodomaćica zaposlenih u Crvenom križu Knin na projektu „Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana“, a na kojem se raspravljalo o ostvarenim aktivnostima i postignutim rezultatima Projekta tijekom godine dana rada.

Cjelokupna vrijednost projekta iznosi 7.925.199,24 kuna, čiji je iznos u 100%-tnom iznosu financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Do sada je utrošeno više od 4 milijuna kuna za plaće, higijenske pakete, obrazovanje i osposobljavanje gerontodomaćica te promidžbene aktivnosti.

Tijekom godine dana rada gerontodomaćice su pružile preko 82.000 usluga potpore i podrške prema više od 200 krajnjih korisnika, kojima se ovim Projektom omogućuje dostojnija starost u njihovim domovima, a isto će se nastaviti do 01.06.2020. godine.

U suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Knin do sada je osposobljeno 26 djelatnica, od kojih je 17 djelatnica završilo za programe gerontodomaćica, 5 djelatnica za programe mljekarica/sirarica te 4 djelatnice za programe uzgajivačice, sakupljačice ljekovitog bilja, dok je u tijeku osposobljavanje 8 djelatnica za smjer njegovateljica.

Crveni križ Knin će i dalje težiti brizi o krajnjim korisnicima s istom razinom kvalitete te brigom o gerontodomaćicama koje će na temelju stečenog znanja i iskustva prikupljenog na ovom Projektu postati konkurentnije na tržištu rada po završetku istoga.

Ovim projektom pokriveno je 11 lokalnih zajednica, odnosno područja općina Biskupije, Kijeva, Civljana i grada Knina.

Kako se ovaj tip druženja pokazao kao dobar za evaluaciju i nadzor Projekta Crveni križ Knin će i dalje nastaviti s provedbom istoga za vrijeme trajanja projektnih aktivnosti.

Gradsko društvo Crvenog križa Knin

POVEZNICE