Općina Biskupija, Orlić, Trg Ivana Meštrovića 2, tel/fax: 022 660 332, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • Naslovnica
  • Novosti
  • Održano javno predstavljanje aktivnosti projekta "Zaželi joj zapošljavanje!"

Održano javno predstavljanje aktivnosti projekta "Zaželi joj zapošljavanje!"

Udruga ZvoniMir je održala javno predstavljanje aktivnosti projekta pod nazivom Zaželi joj zapošljavanje! koji je uz posredništvo Ministarstva rada i mirovinskog sustava u cjelosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. ZvoniMir kao nositelj projektnih aktivnosti uživa partnersku suradnju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područni ured Šibenik, ispostava Knin i Centra za socijalnu skrb Knin.

Projektni tim ovog projekta je uvodno predstavio iskustvo udruge ZvoniMir te aktivnosti projekta koje su se uklopile i nadopunile sveukupan rad udruge.

Uz ukupnu vrijednost projekta od gotovo 7 milijuna kuna, zapošljavanje 40 žena i 5 djelatnika projektnog tima, pružanje njege za više od 200 starijih i nemoćnih osoba, posebno je istaknut širi utjecaj projekta.

U financijskom smislu radi se o doprinosu gospodarstvu na nacionalnoj i lokalnoj razini, konkretnije 1.556.762,00 kn iz ovog projekta odlazi u državni proračun kroz poreze i doprinose, 48.807,60 kn će se vratiti u lokalni proračun kroz prireze te čak 3.333.703,50 kn koji predstavljaju neto plaće svih djelatnika te će se većim dijelom potrošiti u zajednici. Projektom smo odradili i nekoliko javnih nabava od kojih smo onu najveću, u vrijednosti od gotovo milijun kuna, zaključili sa hrvatskom tvrtkom koja je isporučila gotovo sve proizvode domaćih prozvođača. Uz ovakav financijski značaj projekta istaknuta je svakako i njegova nematerijalna vrijednosti: sigurnost posla na period od dvije godine, značajno psihološko jačanje dugotrajno nezaposlenih osoba kao i osjećaja većeg samopouzdanja i vrijednosti, osiguran redovni prihod, osigurana usluga njege u poznatom okruženju u njihovim domovima za krajne korisnike – stare i nemoćne osobe, izgrađen uzajmni odnos međugeneracijske tolerancije i povjerenja između žena i krajnjih korisnika te značajan doprinos socijalizaciji obiju ranjivih skupina.

Iznad svega, na prezentaciji je posebno istaknuta činjenica da ovakvim projektom osiguravamo ostanak ljudi u zajednici, a time i njen opstanak.

Prezentaciji u Kninu kao i u Kistanjama prisustvovali su predstavnici uprave jedinica lokalne samouprave, partnera u provedbi projekta, kao i predstavnici civilnih udruga kojima predstoje ili već provode slične projektne aktivnosti.

Zahvaljujemo se svima na ukazanoj podršci i veselimo se daljnjoj suradnji.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. MEDIJSKA OBJAVA 124 KB PDF

POVEZNICE